Având ca pasiune și preocupare constantă domeniul Chirurgiei Plastice, dr. Raul Chioibaș consideră medicina estetică o provocare și o împlinire. Traseul său profesional este marcat de perseverență și de dorința de perfecționare, abilități care l-au ajutat să devină un renumit Medic Primar în Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Estetică, doctor în științe medicale, având o teză de doctorat susținută în anul 2010, pe tema chirurgiei estetice a sânului.

Dr. Raul Chioibaș - CBS Medcom Hospital
Control medical rinoplastie

Perfecționare continua

Dorința de a ști mai mult și de a fi la curent cu cele mai noi tehnici chirurgicale, l-au determinat pe Dr. Raul Chioibaș să urmeze cursuri de specializare la nivel internațional.

Acesta și-a perfecționat tehnicile chirurgicale în cele mai renumite clinici ale lumii: Stokholm, Milano, Tel Aviv, Barcelona, Germania, unde a urmat stagii de pregătire. A avut prilejul de a opera chiar și în Tokyo, la clinica de chirurgie estetică Ikeda Clinic, în cadrul unei operații demonstrative de mărire a sânilor. A urmat un stagiu de pregătire cu profesorul Giovanni Botti, din Salo, Italia, alături de care și-a perfecționat cele mai noi tehnici de lifting facial. În anul 2020 dr. Raul Chioibaș s-a supraspecializat în chirurgie estetică în Miami la Clinica 4Beauty Aesthetic Institute for Plastic Surgery alături de Dr. Constantino Mendieta.

La început ca participant și ulterior în calitate de prezentator, dr. Raul Chioibaș își prezintă lucrările la cele mai mari congrese de chirurgie estetică din lume, alături de cei mai renumiți chirurgi esteticieni ai planetei.

În anul 2012 dr. Raul Chioibaș pune bazele în Timișoara, orașul său natal, clinicii CBS Medcom Hospital unde activează și în prezent, alături de o echipă de profesioniști. Având un număr semnificativ de intervenții în sectorul chirurgiei estetice și fiind membru activ în numeroase societăți de chirurgie plastică, dr. Raul Chioibaș este unul dintre cei mai cunoscuți doctori din țară. Printre cele mai importante societăți de chirurgie plastică se regăsesc și ACPR (Asociația Chirurgilor Plasticieni din România), AAMS, ISAPS și Clubul de Excelență în Chirurgie Estetică.

“De asemenea, dr. Raul Chioibaș a ocupat pozițiile de Lector sau Organizator în cadrul mai multor Congrese desfășurate la nivel național și internațional precum:

▪ Al III-lea „Simpozion International de Reconstructie a Sanului” – Timisoara 28-31 mai 2008

▪ Al IV-lea „Simpozion International de Reconstructie a Sanului” – Timisoara 28-30 mai 2009

▪ Al V-lea „Simpozion International de Reconstructie a Sanului” – Timisoara 28-30 mai 2010

▪ ISAPS -Timisoara 26-27 mai 2011

▪ Al VI-lea Simpozion International de Chirurgie Estetica si reconstructiva a Sanului si a Fetei – Timisoara 28-30 mai 2011

▪ 5.0 Cove Radiofrequency, the new wave in aesthetic surgery – CBS Medcom Hospital, Timisoara 1-2 iunie 2011

▪ Al VI-lea Simpozion International de Chirurgie Estetica si Reconstructiva a Sanului -Timisoara, 28-30 mai 2011

 

▪ The Non-Invasive Global Facelift Pack- Barcelona, Spania 1-2 aprilie 2011

▪ „The National Congress of Plastic Surgery” – Moscova, Rusia 8-10 iunie 2011

▪ Tehnica Multiplan pentru augmentarea mamara – București, noiembrie 2012

▪ “BVI Workshop in Plastic Surgery” – Nanny Cay, Insulele Virgine Britanice 1-4 februarie 2017

▪ „Polytech Workshop”- Dubrovnik, Croatia 1-2 aprilie 2017

▪ SOFCEP- Marseiles 1-3 iunie 2017

▪ Academy of Aesthetic Medicines & Surgery (AAMS)- Islamabad, Pakistan 26-29 iulie 2017

▪ ROAPS Meeting- Bucuresti 2017

▪ Academy of Aesthetic Medicines & Surgery (AAMS)- Islamabad, Pakistan 2018  

▪ Clubul pentru Excelenta in Chirurgie Estetica- Bucuresti 1 septembrie 2018

▪ ISAPS Miami- 1-4 noiembrie 2018

▪ Societatea Romana de Chirurgie Plastica (SRCE)- Sinaia, Romania 2019

▪ Polytech Breast Masterclass- Budapesta, Ungaria 5 decembrie 2019

▪ “BVI Workshop in Plastic Surgery” – Nanny Cay, Insulele Virgine Britanice 26-30 ianuarie 2020”

Frumusețea sub control. Ghidul tău de frumusețe facială

                                   Dr. Raul Chioibaș

Frumusetea personala a devenit in timpurile noastre un atribut foarte important in viata  sociala. Femeia moderna cauta o imagine imaculata si in consecinta metodele de infrumusetare castiga tot mai mult teren in optiunile fiecareia. Deasemeni acceptarea urmelor de imbatranire nu mai este un ”must” ci devine pur si simplu o optiune proprie.

Interesul tot mai mare al femeilor pentru tehnicile de infrumusetare fie ele chirurgicale sau doar cosmetice au facut ca ”industria frumusetii” sa cunoasca un avant puternic in ultimii ani. Nu mai exista acum nici o revista pentru femei in care sa nu existe cel putin un articol referitor la noi tehnici de infrumusetare si reclame cu produse pentru infrumusetare sau centre medicale de chirurgie sau medicina cosmetica.

Avantul crescut al acestei ”industrii a frumusetii” si mediatizarea agresiva fac insa ca aparitia a noi si noi produse si tehnici sa creeze confuzii in randul femeilor dar uneori si al medicilor. Deasemeni, canalele de publicitate nu sunt intotdeauna exacte in ceea ce priveste descrierea anumitor proceduri de infrumusetare putand duce in eroare cititoarele.

Aceasta carte a fost gandita ca un ghid practic care va ajuta pe oricare dintre cititoare sa-si poata face o autoanaliza pertinenta a propriilor structuri faciale in asa fel incat sa fie informata asupra posibilitatilor si limitelor care exista pentru infrumusetarea propriului chip dar si asupra metodelor de preventie si ”stergere a urmelor”  imbatranirii. Atunci cand se prezinta la medicul estetician pacienta este pe deplin informata, consultatia devine mult mai interactiva iar satisfactia pentru rezultatele obtinute creste considerabil.

Cartea este structurata in 10 capitole in care sunt dezbatute pe rand de la conceptul de frumusete, fenomenul de imbatrnire, tehnici de infrumusetare pana la substratul psihologic care ne determina sa apelam la doctorii esteticieni pentru a beneficia de interventii de infrumusetare.

Capitole

Primul capitol al carții vorbește despre frumusețe și percepția acesteia de-alungul istoriei. Sunt dezbătute atât aspectele subiective, de ordin sociotemporal cât și aspectele obiective, medicale, matematice care determină aprecierea unui chip ca fiind frumos sau urât. Se explică în amănunt trăsăturile feței care impreună pot conjuga o față frumoasă sau dimpotrivă.

Finalul capitolului propune un algoritm de calcul al frumuseții în așa fel incât fiecare cititoare iși poate configura propriul scor de frumusețe bazat pe trăsăturile faciale proprii intr-o manieră simplă, rapidă și concludentă.

Acest algoritm este gândit în primul rând ca o metoda ușoara pentru ca fiecare cititoare să-și poată autoevalua trăsăturile  faciale și pentru a putea decide in mod informat aspectele care suportă imbunătațiri estetice.

Capitolul II al cărții dezbate fenomenul de îmbătrânire, punctând tabieturile principale care accelerează acest proces  dar și sfaturi cu metode ce pot încetini îmbătrânirea.

Capitolul al III lea este dedicat ridurilor cu rele și cu bune. Este explicat mecanismul prin care acestea se produc, tratând în amănunt fiziologia fiecărui rid în parte. Acest capitol pregătește cititoarea pentru a întelege mai târziu eficientă în tratamentul cu Botox pentru unele riduri sau cu substanțe de umplere (fillere) pentru altele.

Capitolul al IV lea este probabil cel mai plictisitor și cuprinde detalii de anatomie ale feței. Este un capitol dedicat acelor cititoare care își doresc să înțeleagă tot ceea ce se află în spatele vitrinei și sunt curioase să afle care sunt mecanismele care fac din esxpresia și mimica facială cea mai puternică armă a femeii moderne. Explicațiile anatomice sunt însoțite de numeroase poze care facilitează o întelegere facilă a informațiilor etalate.

Cea de a doua parte a carții descrie tratamentele de înfrumusețare nechirurgicale .

Capitolul al V lea Totul despre Botox tratează caracteristicile celei mai populare substanțe folosite în medicina estetica și anume toxina botulinică sau Botoxul după denumirea comercială a acesteia.

Popularizarea extensivă a acestui produs  de multe ori facută de persoane care nu sunt de specialitate duce în mod repetat la interpretarea eronata a eficienței și sferei de folosința a acestuia.  Informațiile din acest capitol explică atât natura acestei substanțe, mecanismul ei de acțiune cât și indicațiile și complicațiile substanței. Zonele în care Toxina botulinică este eficientă sunt explicate și exemplificate prin poze ”înainte” și  ”după ” ale pacientelor care au recurs la acest tratament.

Capitolul al VI lea prezintă un alt subiect ”hot” al medicinei moderne și anume fillerele sau substanțele de umplere după cum s-ar traduce termenul englezesc. Explozia de produse de acest fel bulversează nu numai pacientele interesate de asemenea tratament e dar uneori și medicii. În esență sunt câteva clase care categorisesc aceste produse în permanente, nepermanente si semipermanente aspecte dezbatute pe larg în acest capitol. Regiunile faciale în care substanțele se folosesc sunt exemplificate prin imagini sugestive ale pacientelor ”înainte” și ”după”.

Capitolele VII si VIII vorbesc despre eficienta tratamentelor cu laser si a peelingurilor chimice ca alternative de tratament pentru intinerirea pielii.

Ultima parte a cărții este constituită din capitolele IX. Medicina estetică-realitate a secolului 21 și Capitolul X. Quizz. Sunt specificate câteva tricuri pentru evaluarea profesionalismui medicului estetician încă de la prima consultație și este dezbătut factorul  psihologic ce stă în spatele dorinței de a apela la intervenții de înfrumusețare facială.

Finalul cărții cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări și nedumeriri ale femeilor care privesc ca pe o opțiune avantajoasă apelarea la servicii de înfrumusețare facială nechirurgicală.

Frumusețea este ca un puzzle iar pentru a o întelege trebuie întelese toate elementele acestui puzzle. Structurile feței care coroborate pot întruchipa o față frumoasă sau mai puțin frumoasă sunt descrise în amănunt. Descrierile sunt însoțite de ilustrații sugestive care fac și mai facilă familiarizarea cu acest concept.

Această carte încearcă să ducă înțelesul frumuseții și al fenomenului de îmbătrânire dincolo de abordarea lor artistică și explicarea acestora din punct de vedere al realitații fizice. Deasemeni  se dorește a fi un abecedar al tehnicilor și claselor de produse folosite în procedurile de înfrumusețare facială nechirurgicală.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM PENTRU O CONSULTAȚIE