Una dintre cele mai întâlnite probleme ale femeilor în secolul XXI are la bază calitatea estetică a pielii de la nivelul feței. Marea majoritate a acestora sunt nemulțumite sau complexate din cauza ridurilor adânci, a petelor , a pistruilor sau a cicatricilor.
Cum se poate rezolva o astfel de problemă?
Echipa noastră de medici dermatologi îți recomandă o soluție nouă, revoluționară și non-invazivă pentru ca problema ta să dispară, Tehnica de Rejuvenare Facială cu ajutorul Laserului Fracțional cu Dioxid de Carbon (CO2).
Rejuvenarea Facială este un cumul de tratamente aplicate pe pacient cu scopul de a reface sau a îmbunătăți aspectul tenului. Această procedură tratează ridurile în adâncime, elimină petele cauzate de expunerea la soare, petele și cicatricile post-acneice și a cicatricilor traumatice sau chirurgicale.
Ce este Laserul CO2?
Laserul CO2 este un aparat medical ce funcționează pe baza unui scanner computerizat care “fracționează” fascicolul luminos principal în micro-fascicole punctiforme pe toată suprafața pielii, generând microleziuni profunde.
Aceste microleziuni se vindecă foarte repede, iar efectul lor este renivelarea ridurilor fine, tonifierea pielii prin producție masivă de colagen și eliminarea leziunilor pigmentare ușoare, până la cele severe. Este un tratament potrivit persoanelor mature, cu tenul plin de riduri fine și pori dilatați ce nu pot fi eliminați prin umplere sau peeling.
Care sunt principalele avantaje ale Laserului CO2?
Laserul Co2 este recunoscut drept cel mai performant tratament non-chirurgical folosit în rejuvenarea pielii.
Laserul cu dioxid de carbon are cea mai mare lungime de undă dintre toate laserele de pe piață și poate fi utilizat în condiții de siguranță chiar și pe tipurile de piele sau tegumentele mai închise, având setări personalizate corespunzatoare fiecărui tip de piele sau tegument.
Laserul CO2 se poate folosi în următoarele cazuri:
- rejuvenare completă a feței prin stimularea formării de colagen;
- rejuvenrea pielii fotoîmbătrânite: riduri, modificări texturale, laxitate, pete maronii;
- tratamentul mâinilor îmbătrânite;
- tratamentul cicatricilor: post-acneice, post-chirurgicale etc;
- tratamentul vergeturilor;
- tratament anti-rid: ridurile fine de la nivelul feței/al gâtului/ al decolteului
Laserul CO2 NU se poate folosi în următoarele situații:
- În cazul roșeții, incluzând vasele de sânge dilatate (telangectazii).
- În cazul petelor roșiatice din zona gâtului (Poikiloderma).
- Dacă nu este recomandat de medicul specialist.
Care este procedura de recuperare?
Imediat după procedură, pielea va fi roșie și umflată iar mai apoi va apărea o crustă subțire, ce va dispărea în câteva zile. După dispariția crustelor subțiri, tenul va fi puțin mai sensibil și va avea o culoare ușor roșiatică, timp de câteva zile. La început pielea va fi umflată și în următoarele zile formează crustele, iar după 7 zile vor pica și crustele.
Durata totală de vindecare depinde de profunzimea tratamentului și de intensitatea cu care se lucrează. La finalul acestei perioade, calitatea și textura pielii vor fi vizibil îmbunătățite, iar tenul va arăta mai tânăr și mai proaspăt.
În cazul tratamentelor profunde cu laser CO2 fracțional, rezultatele sunt de lungă durată, constatându-se o îmbunătățire în timp a rezultatelor– chiar și la 2 ani de la tratamentul inițial.
Care sunt contraindicațiile specialistului?
Expunerea la soare este strict interzisă timp de o lună (30 zile) post-tratament. După această perioadă, expunerea la soare poate fi făcută doar utilizând o cremă SPF50.
Ce efecte secundare pot să apară?
- În cazul expunerii solare fara factor de protectie SPF 50, poate aparea riscul de hiperpigmentare a pielii.
- Inflamarea excesivă – imediat după intervenția cu laserul, vor apărea suprafețe inflamate la nivelul pielii. Aceasta este o situație temporară și va dispărea în 3-10 zile.
- Expunerea ochiului – exista un risc pentru expunerea ochiului la tratamentul cu laser. Este important să țineți ochii închiși și protejați cu un dispozitiv special pe toată durata tratamentului.
- Roșeața – o culoare rozalie poate persista pe o perioadă cuprinsă între 14 zile și 60 zile după intervenție. În cazuri foarte rare poate să dureze până la șase săptamani, acest lucru fiind mai des întâlnit la pacienții a căror față se înroșește mai repede, sau care prezintă vase de sânge dilatate la nivelul fetei.