Consultații adulți dermatologie- venerologie
Este o afectiune a glandelor sebacee, care poate lua fie forma inflamatorie- infectioasa (pacientul prezentand unele leziuni rosii, inflamatorii, dureroase si altele cu continut cu puroi) fie forma neinflamatorie – comedoniana, ce se traduce prin puncte negre sau puncte albe de grasime ce nu se pot elimina de sub piele. In formele ei cele mai severe acneea se poate manifesta sub forma de noduli sub piele, durerosi si care contin mult puroi.
Tratarea alopeciei se realizeaza fie prin tehnica PRP, fie prin terapie combinată NCTF (mezoterapie: aminoacizi cu acid hialuronic) cu PRP
Alopecia sau caderea parului cunoaste diferite cauze, se poate face pe anumite zone, sau pe intreg scalpul, poate fi definitiva (cicatriciala) sau regenerativa, poate aparea la orice varsta si afecteaza ambele sexe.
Factorii care conduc la modificari ale unghiei si ale tesutului periunghial sunt destui de numerosi si foarte diferiti, se enumera cele mai frecvente cauze:
- infectioase – fie ele fungice, bacteriene sau virale
- carentiale
- tumorale – melanom unghial, tumoare glomica, fibroame
- inflamatorii- lichen plan, psoriazis
- traumatice (tranzitorii sau permanente)
Dermatita seboreica este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii, ea fiind cronica si recidivanta dar cu perioade lungi de inactivitate. Este recognoscibila prin zonele iritate si crustele albicioase.
Cel mai frecventa o intalnim la nivelul fetei si scalpului, dar se poate regasi si pe torace. Dermatita seboreica poate fi intalnita atat la nou- nascuti cat si la persoanele adulte in special la barbati cu varste intre 18-40 ani. Aceasta afectiune nu este una contagioasa. Ea poate fi regasita in forme usoare, medii sau grave.
Afectiune inflmatorie a pielii, mai frecventa la nou-nascuti si bebelusi si care se amelioreaza sau dispare odata cu varsta.
Cauze
- teren genetic predispozant (istoric familial de atopie)
- bariera cutanata alterata functional
- anomalii imunologice
- URTICARIA
Este o afectiune alergica manifestata prin aparitia pe piele a unor pete sau placi rozii, pruriginoase cu caracter trecator.
Cunoaste cauze multiple, de aceea mai ales in cazul in care urticaria devine persistenta, pacientul trebuie sa se adreseze medicului dermatolog.
Printre cauzele urticariei sunt cele alimentare, medicamentoase, infectioase, parazitare, autoimune.
- PRURIGO
Este o dermatoza manifestata prin aparitia de papulo-vezicule: mici ridicaturi din piele de culoare roz-rosiatice ce prezinta in varful lor un mic continut lichidian transparent. Afectiunea e suparatoare prin mancarimea ce o cauzeaza si poate afecta atat copiii cat si persoanele adulte.
- ECZEME
Termen general ce cuprinde foarte multe manifestari si care consta intr o inflamatie superficiala a pielii, putand fi insotita de prurit si manifesta doua forme majore – uscata sau zemuinda.
Eczama se poate localiza oriude pe piele – fata, pleoape, scalp, palme, torace.
Onicomicoza este cea mai des intalnita afectiune dermatologice. Aceasta apare atunci cand unghia si patul unghial sunt infestate cu fungii. Se poate intalni atat la maini cat si la picioare ea fiind o afectiune contagioasa. Micoza unghiilor devine tot mai frecventa odata cu inaintarea in varsta.
Ulcerul varicos reprezinta o complicatie serioasa a insuficentiei venoase cronica la nivelul picioarelor.
Aceasta afectiune apare in momentul in care venele membrelor inferioare nu mai transmit sangele inapoi spre inima. Altfel spus, pacientul este afectat de ulcerul venos din cauza unei circulatii deficitara a sangelui in zona membrelor inferioare.
- Herpesul
Primoinfectia herpetica la copil sau la adult poate avea simptomatologie zgomotoasa, aspectul e de vezicule grupate ce contin un lichid incolor, acestea se rup, lasand in urma niste cruste galbui. Durerea poate varia in intensitate.
- Zona zoster
Afecteaza intotdeauna o jumatate de corp, merge pe traiectu unui nerv, veziculele sunt grupate in buchet, ce apar pe un placard eritematos. Durerea poate preceda eruptia, o poate insoti si mai ales poate fi reziduala (adica poate persista zile, saptamani sau chiar luni dupa ce eruptia a disparut). E importanta adresarea catre medicul specialist tocmai pentru a preveni aceasta complicatie nedorita a Zonei Zoster– durerea reziduala. Pacientul trebuie sa evite expunerea la temperaturi joase si umezeala atat pe perioada cat prezinta eruptia cat si in perioada imediat urmatoare.
Cele mai frecvente infectiile bacteriene sunt:
- impetigo
- abcese
- furuncule
Printre agentii patogeni comuni care declanseaza aceste infectii se numara: Stafilococcus Aureus, Streptococii de grup A si Pseudomonas Aeruginosa
Psoriazisul reprezinta o boala inflamatorie cronica, necontagioasa.
Prezinta mai multe forme clinice:
- psoriazisul vulgar
- psoriazisul scalpului
- psoriazis gutat
- psoriazis palmo- plantar
- psoriazis pustulos
- psoriazis eritrodermic
In functie de forma clinica si gradul de severitate, medicul va recomanda cel mai potrivit tratament.
Se prezinta a fi o boala autoimuna manifestata prin pierderea culorii pielii datorita distructiei melanocitelor (celulele responsabile de pigmentul din piele) .
Vitiligo se manifesta pe anumite regiuni, leziunile fiind bine delimitate si dimensiunile variabile (de la mici pete pana la arii extinse), afectand atat copiii cat si adultii. La fel ca si psoriazisul si alopeciile, vitiligo poate avea un impact psiho-social deosebit.
Rozaceea este o afectiune dermatologica cronica des intalinita in special la femeile peste 30 de ani cu tenul deschis la culoare. Ea se manifesta in principal la nivelul fetei si este carcaterizata prin inrosire. Adesea aceasta este insotita de senzatia de uscaciune, mancarime sau arsura.
Orice crestere de tesut poarta denumirea de tumora in termeni medicali, deci a fi diagnosticat cu o tumora nu inseamna a avea cancer.
Tumorile se impart in:
- benigne – nevii, fibroamele, keratoacantoame
- maligne (cancere)- dintre acestea sunt unele cu malignitate inalta (melanomul, carcinomul scuamocelular) , altele fiind cu malignitate joasa –(carcinomul bazocelular).
Genodermatozele sunt boli genetice ce creeaza anomalii ale pielii si ale anexelor ei. Sunt reprezentate de urmatoare:
- Ichtioze
- Epidermolize buloase congenitale
- Sindrom Ehlers- Danlos
- Neurofibromatoza
- Scleroza tuberoasa
- Xeroderma pigmentosum
- Incontinenta pigmenti
Tratamentul este particularizat, dar destul de putin eficient (cauza fiind genetica). Doar unele formatiuni tumorale cutanate pot fi tratate partial prin indepartarea lor chirurgicala, cu laserul sau cu electro/radiocauterul.
Nu toate leziunile genitale sunt date de boli cu transmitere sexuala, de aceea prezentarea la medic in vederea stabilirii diagnosticului corect este esentiala. Daca nu sunt tratate la timp, unele leziuni pot aduce complicatii grave.
Bolile cu transmitere sexuala sunt:
- Clamidiaza –cauzata de Chlamydia Trachomatis
- Gonoreea – cauzata de Neisseria Gonorrhoeae
- Sifilisul
- Uretrita cu micoplasma/ureaplasma
- Tricomoniaza
- Condiloamele genitale – cauzate de tulpini HPV
- alte boli cu transmitere sexula dar fara semne locale sunt- HIV si hepatita B.
Ulceratiile orale cunosc diferite cauze si de aceea este important a nu se face tratamentul in afara unei recomandari medicale. Leziunile trebuie evaluate de catre medic si purtata o discutie cu pacientul in legatura cu momentul aparitiei si daca sunt insotite si de alte simptome. Se enumera afectiunile care prezinta ulceratii orale (afte, candidaoza bucala, herpes bucal, boli buloase, sindromul Stevens Johnson)
Prezenta leziunilor orale este rapid sesizata datorita sensibilitatii zonei bucale. De cele mai multe ori ele sunt semnele unor afectiuni generele. Odata depistate este importanta prezentarea la medical specialist pentru diagnosticare si tratarea acestora.
Consultații adulți dermatologie- venerologie
- Acnee
- Alopecie (căderea părului)
- Bolile unghiei
- Dermatita seboreică
- Dermatita atopică
- Erupții cutanate (urticarii, prurigo, eczema endogenă)
- Onicomicoza sau infectia cu ciuperca a unghiei
- Ulcerul varicos (tratamentul ulcerului varicos)
- Infecții virale (herpes, zona zoster)
- Infecții bacteriene
- Psoriazis
- Vitiligo
- Rozacee
- Tumori cutanate benigne
- Tratament suportiv al genodermatozelor
- Tratamentul bolilor cu transmitere sexuală
Consultații copii dermatologie
- Varicela, Rujeola, Rubeola
- Scarlatina
- Roseola Infantum- determinata de Virusul Herpetic Tipul 6 si 7
- Boala Obrajilor Palmuiti- cauzata de Parvovirus B19
- Boala Gura-Mana-Picioar – Coxsackie
- Herpesul
- Infectii Fungice
- Urticaria
- Prurigo Strofulus
- Dermatita Atopica
- Dermatita Seboreica a nou-nascutului
- Hemangioame, Nevi Congenitali
Consultații copii dermatologie
- Dermatita atopică
- Dermatita seboreică
- Boli infecțioase
- Vitiligo
Consultanță în estetică non-chirurgicală
Tratamentul se efcetuaza prin injectare de enzime lipolitice
Zonele ce pot beneficia de acest tratament sunt: barbia, abdomenul, soldurile, si coapsele. Procedura consta in injetarea cu acul sau canula a unui ser (PB serum), ce contine enzime (lipolitice) care distrug adipocitele (celulele de grasime). Se fac trei sedinte pentru un tratament complet, spatiate la interval de trei saptamani. Dupa injectare se pot produce hematoame (invinetire) si senzatie de “febra musculara” pe zona tratata. Pacientul este sfatuit sa aplice comprese calde pentru rezultate mai bune.
Reprezinta o metoda de diagnostic foarte utila medicului dermatolog. Dermatoscopul este un aparat ce are o lentila (care mareste leziunea de cateva ori) si o sursa de lumina.
Dermatoscopia ajuta la identificarea leziunilor maligne. Pentru incadrarea leziunilor melanocitare (pigmentare) medicul foloseste un algoritm rapid: regula ABCD – Asimetrie, Borders = Margini, Culoare si Dermoscopic structures (structurile vazute la dermatoscopie).
In functie de scorul obtinut medicul poate recomanda excizia leziunii, sau poate hotari urmarierea evolutiei ei cu dermatoscopul la o perioada de timp.
Consta in indepartarea unor leziuni de pe piele (veruci, condiloame, papiloame, hemangioame), prin intermediul curentului emis de aparat. Cicatriciile rezultate in urma interventiei sunt minime. Interventia nu este dureroasa deoarece aceasta este facuta sub anestezie locala.
Folosirea electrocauterizari nu este recomandata:
- Pacientilor cu stimulator cardiac.
- Pacientilor care urmeaza un tratment cu anticoagulant
- Pacentilor alergici la anestezic.
Sistemul LASER Palomar este unul dintre cele mai complexe si performante sisteme de laser pe plan mondial care realizeaza o diversitate mare de tratamente atat in plan medical cat si estetic.
Laserul Palomar este o solutie ideala pentru pacientii care doresc regenerarea pielii si rezolvarea imperfectiunilor fara proceduri invazive, chirurgicale. Tratamentul efectuat cu laserul Palomar regenereaza pielea redandu-i un aspect tanar si stralucitor, este nedureros si nu necesita timp de recuperare.
Se realizeaza cu un dispozitiv medical ce utilizeaza microace detasabile de unica folosinta, care executa o perforare controlata a pielii, stimuland secretia naturala a fibrelor de colagen si elastina. Profunzimea tratamentului poate fi reglata in functie de tipul de piele si al problemei tratate astfel profunzimea poate varia. Datorita vibratiei microinjectorului, senzatia neplacuta de durere este redusa la minim, tratamentul cu Microneedling fiind sigur si eficient.
Laserul Co2 este recunoscut drept cel mai performant tratament non-chirurgical folosit in rejuvenarea pielii.
Laserul cu dioxid de carbon are cea mai mare lungime de unda dintre toate laserele de pe piata, si poate fi utilizat in conditii de siguranta chiar si pe tipurile de piele / tegumentele mai inchise , avand setari personalizate corespunzatoare fiecarui tip de piele.
- Aceasta procedura trateaza ridurile in adancime , elimina petele cauzate de expunerea la soare, petele si cicatricile post-acneice si a cicartricilor traumatice sau chirurgicale.
- Este un tratament foarte eficient in tratarea excrescentelor precanceroase, Keratoza actinică.
- Totodata, acest tratament cu laser mai poate fi folosit pentru imbunatatirea texturii pielii, tratarea ridurilor, a petelor de pe gat si piept, insa aceasta procedura trebuie efectuata doar de un cadru medical.
Tratmentul se face cu vitamine, acid hialuronic și aminoacizi (NCTFȚ)
Este o metoda Dermato-Cosmetica de tratament anti-aging prin care diverse substante naturale sunt distribuite in piele (cu ajutorul unor microinjectii). Aceasta metoda asigura patrunderea substantelor injectate acolo unde este nevoie de ele pentru a contribui la revitalizarea pielii, regenerarea parului sau tratamentul celulitei.
Tehnica PRP implica injectarea celulelor stem
Tratamentul PRP reprezintă o metodă ultramodernă de întinerire a pielii, stimulare a fibrelor de colagen, îmbunătățire a volumului și texturii feței și lifting non-chirurgical. Tehnica PRP este indicată în rejuvenarea cutanată a feței, gâtului, decolteului și mâinilor, în ameliorarea vergeturilor precum și în scopul stimulării regenerării capilare în cazul alopeciilor noncicatriciale. Deoarece utilizează material biologic provenit 100% de la pacient, tehnica PRP este sigură și lipsită de riscul reacțiilor alergice, timpul de recuperare fiind de câteva ore.
Tratamentul cu toxina botulinica este o interventie dermato-estetica care se realizeaza usor si rapid. Este eficienta fara a fi neplacuta pentru pacientii care apeleaza la aceasta procedura: atat femei cat si barbati. Aceasta se injecteaza in muschii fetei, gatului pe care ii relaxeaza partial si temporar. Ca urmare se vor sterge ridurile produse prin contractia acestor muschi. Efectul acestor microinfectii se instaleaza in 3-14 zile de la injectare iar rezultatul consta in disparitia ridurilor pentru o perioada de 3-6 luni.
Rejuvenarea mainilor si a decolteului se face cu mezobotox și acid hialuronic cu aminoacizi (NCTF)
Rejuvenarea gatului sau a decolteului reprezintă o problema delicata pentru orice estetician. Problema nu trebuie privita “simplist” ci trebuie abordata complex printr-o analiza minutioasa din punct de vedere estetic. Rejuvenarea gatului trebuie abordata cvadridimensional similar rejuvenarii faciale si in stransa concordanta cu aceasta.
Consultatia este esentiala pentru stabilirea unui plan terapeutic complex si etapizat de rejuvenare. Aceasta evaluare trebuie facuta individual in deplina concordanta cu aspectele legate de varsta paciențiilor, obiceiurile alimentare si de viata. Acestia beneficiaza de o gama larga de tratamente inovative si eficient care le vor aduce rezultatele mult dorite.
Consultanță în estetică non-chirurgicală
- Rejuvenarea facială prin Microneedling
- Laser de rejuvenare facială Palomar
- Tratamentul laxitații cutanate cu radiofrecvență simplă, terapie combinată cu radiofrecvență, injectare DMAE și acid hialuronic cu aminoacizi (NCTF)
- Mezoterapie cu vitamine, acid hialuronic și aminoacizi (NCTFȚ)
- Intinerirea cu celule stem prin tehnica PRP
- Injectarea cu toxină botulinică pentru ridurile de expresie
- Rejuvenarea mâinilor și decolteului cu mezobotox și acid hialuronic cu aminoacizi (NCTF)
- Tratamentul non-chirurgical al grăsimii localizate (bărbie dublă, abdomen, șolduri și/sau coapse) prin injectare de enzime lipolitice
- Tratamentul alopeciei (căderea părului atât la femei cât și la barbați) prin tehnica PRP sau terapie combinată NCTF (mezoterapie: aminoacizi cu acid hialuronic) cu PRP