Tratamentul modern al varicelor cu LASER

Ablația endovenoasă cu laser, cunoscută sub numele de ”EVLA” (EndoVenous Laser Ablation) este o intervenție chirurgicală prin care venele safene bolnave de la nivelul picioarelor sunt arse cu ajutorul energiei termice produsă de fibra laser. După operație, vena asupra căreia s-a intervenit se va transforma în țesut fibros și va fi resorbită de organism în decursul a câtorva săptămâni.

ablatia cu laser

În cadrul procedurii de ablație cu laser, venele safene sunt distruse din interior de căldura transmisă prin fibra laser și sunt resorbite de organism în decursul a câtorva luni. Astfel este întreruptă calea prin care refluxul se transmite înspre talpă, prevenindu-se apariția altor varice în timp. Intervenția este completată prin explantarea varicelor deja formate prin incizii mici, care nu necesită sutură.

În principiu, această intervenție este recomandată doar atunci când venele safene sunt foarte dilatate, având un diamteru mai mare de 1 cm și  intervențiea reparatorie tip CHIVA nu este considerată fezabilă.

Avantaje

  • ablația endovenoasă cu laser este cea mai utilizată metodă chirurgicală de tratament a varicelor în lume
  • avantajul principal față de tehnicile clasice chirurgicale constă în lipsa durerii postoperatorii
  • intervenția se desfășoară în anestezie loco-regională și în chirurgie ambulatorie, pacientul părăsind spitalul în aceeași zi
  • recuperarea este foarte rapidă, cu reluarea activităților normale chiar din ziua intervenției
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM PENTRU O CONSULTAȚIE