Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

medicină estetică timișoara

Intervenții corp

clinica Medcom, dr. Raul Chioibaș, recuperare în 24 de ore, operații estetice fără dureri, abdominoplastie,reducerea și întărirea peretelui abdominal, riscuri minime, lipoaspirație, liposucție, tehnică de îndepărtarea a grăsimii în exces, remodelare corporală, liposculptură

Abdominoplastia

Sarcina, curele de slăbire, fluctuațiile în greutate ne lasă amintiri nu foarte plăcute, mai ales în zona abdomenului. Cine are nevoie de acel exces de piele care ne strică linia vestimentației? Nimeni și pentru asta există abdominoplatia.

Ce NU face abdominoplastia

Pentru a avea așteptări realiste și rezultate satisfăcătoare e bine să știi câteva lucruri. Abdominoplastia NU afectează grăsimea intra-abdominală, în consecință, nici volumul abdomenului aflat în sacul peritoneal. Acestea pot fi diminuate doar prin dietă şi exerciţiu fizic.
Trebuie reținut că această operatie NU reprezintă și NU înlocuieste o metodă de slăbire pentru pacientul supraponderal. Pierderea în greutate, ca urmare a operației este de câteva kilograme. Intervenţia chirurgicală reconturează corpul, prin modificarea formei abdomenului, îmbunătăţind profilul şi silueta.

Ce FACE abdominoplastia

Abdominoplastia este operația prin care medicul chirurg estetician reduce și întărește peretele abdominal. Astfel, intervenția implică și înlăturarea pielii și a țesutului grăsos subiacent, de la nivelul abdomenului mijlociu și inferior precum și întărirea mușchilor.
Acest gen de intervenție este de obicei solicitat de acele persoane care s-au îngrășat excesiv, elasticitatea pielii fiind depășită de cantitatea mare de grăsime acumulată, astfel că se formează un “șorț”. De asemenea, persoanele care au slăbit brusc, se confruntă cu un exces de piele care atârnă spre pubis, fiind inestetic și deranjant.
Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii abdominale inferioare.
Dacă este necesar, în cadrul aceleiași intervenții, se pot rezolva şi eventuelele defecte ale peretelui abdominal (hernii, eventratii). Un alt avantaj al acestei operații il constituie posibilitatea de a îndepărta și eventualele vergeturi sau cicatrici de la nivelul abdomenului inferior.
Uneori, pentru a obţine rezultatul dorit, abdominoplastia poate fi combinată în aceeași ședință operatorie cu lipoaspiraţia.

Cum se face abdominoplastia:

Există mai multe modalități de efectuare a abdominoplastiei:

  • abdominoplastia completă – disecția se face pana sub coaste; se urmărește întărirea musculaturii abdominale si se reașează ombilicul; abdominoplastia completă se face atunci când volumul de piele și grăsime în exces este foarte mare și este nevoie de o întindere căt mai bună și de întărirea musculaturii;
  • mini-abdominoplastia – se face atunci când este necesară doar înlăturarea pielii și a grăsimii din etajul abdominal inferior, astfel că disecția nu va trece de ombilic;
  • abdominoplastia extinsă – procedura implică o abdominoplastie completă care se continua inferior pe coapse si pe lateral, in cazul persoanelor cu grad de obezitate ridicat, pentru obținerea unui rezultat estetic și funcțional cât mai bun;
  • abdominoplastia combinată cu liposucția – liposucție abdominală.

Recuperarea după abdominoplastie

Spitalizarea nu durează, de regulă, mai mult de 2 zile. Se recomandă purtarea permanentă a unui corset elastic timp de 6 săptămâni. La 48 de ore de la operatie, plaga este considerata sigilată și pansamentele aplicate sunt doar pentru protectia cicatricii.
Activitatea cotidiană poate fi reluată imediat, dacă nu implică efort fizic intens. Se recomandă o dietă sănătoasă, cu puţine grăsimi şi practicarea exerciţiilor fizice usoare, cel mai accesibil fiind. mersul pe jos.
Abdominoplastia determină o îmbunătăţire permanentă a aspectului abdomenului, având un impact pozitiv asupra încrederii în sine pentru orice persoană.