Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

medicină estetică timișoara

Alte intervenții

clinica Medcom, dr. Raul Chioibaș, recuperare în 24 de ore, intervenții estetice fără sângerare, operații estetice fără dureri, Cura chirurgicală a chistului sebaceu, riscuri minime, Cura chirurgicală a chistului sinovial, Excizia chirurgicală a tatuajelor, Excizia cicatricilor, Leziuni nervoase la nivelul mâinii, Maladia Dupuytren, Plăgi ale mâinii, Repararea primară/secundară a tendoanelor mâinii

Repararea primară/secundară a tendoanelor mâinii

Tendoanele sunt acele structuri mobile care fac legătura dintre mușchi și oase, cu ajutorul cărora contracția musculară se transformă în mișcarea segmentelor anatomice. Mâna are cele mai multe tendoane, ele fiind direct implicate în mișcarea degetelor.

Cum pot să apară traumatisme la nivelul tendoanelor?

  • tăieri accidentale;
  • accidente rutiere sau casnice;
  • accidente de muncă;

Cum pot fi reparate traumatismele tendoanelor?

Repararea tendoanelor mâinii depinde de complexitatea traumatismului și de gradul de poluare al plăgilor, în perioada care urmează după accident.
În cazul în care au trecut mai mult de 3 luni de la traumatism, se iau deja în calcul metode de reconstrucție a tendoanelor. Acestea presupun tehnici de alungire sau remodelare denumite tenoplastii sau eliberarea tendoanelor din cicatrici postraumatice, metodă care se numește tenoliză. Se pot efectua chiar grefe tendinoase.
In cazul reparării imediate, metodele diferă, în funcție de localizarea traumatismului. Tendoanele flexoare (cele de pe fata palmară a mâinii), care sunt tendoane de forță, necesită o tehnică aparte de sutură, care să reziste la mișcările degetelor și la cele de apucare și ridicare a obiectelor cu mase diferite.
În cazul leziunii tendoanelor extensoare (cele de pe fața dorsală a mâinii), uneori acestea se pot vindeca și fără sutură, doar prin imobilizare pe atela gipsată timp de 3.
Rezultatele depind în mare măsură de tipul leziunii, gravitatea acesteia și de timpul scurs de la apariția ei.