Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

medicină estetică timișoara

Alte intervenții

clinica Medcom, dr. Raul Chioibaș, recuperare în 24 de ore, intervenții estetice fără sângerare, operații estetice fără dureri, Cura chirurgicală a chistului sebaceu, riscuri minime, Cura chirurgicală a chistului sinovial, Excizia chirurgicală a tatuajelor, Excizia cicatricilor, Leziuni nervoase la nivelul mâinii, Maladia Dupuytren, Plăgi ale mâinii, Repararea primară/secundară a tendoanelor mâinii

Maladia Dupuytren

Boala Dupuytren se manifestă prin îngroșarea anormală a țesutului subcutanat de la nivelul palmelor. Apare, de obicei, la ambele maini și uneori se poate întâlni și la nivelul tălpilor. Aceasta boală, numită și boala Viking, progresează foarte lent.
În multe cazuri, afecțiunea nu progresează și la nivelul degetelor, rămânând doar în zona palmelor. Țesutul dintre piele si tendoane se îngroașă și din limitează, în cele urmă, mișcările sau produce îndoirea degetelor și incapacitatea acestora de a se îndrepta. Apare cel mai frecvent la persoanele de peste 50 de ani.

Primele simptome ale acestei afecțiuni sunt:

  • un mic nodul care poate fi vizibil sau simțit, aflat la nivelul palmelor sau la baza degetelor;
  • scobitura, care apare la nivelul palmei, când țesutul afectat dintre piele și tendoane începe să tragă de piele;
  • pe măsură ce boala progresează, se dezvoltă un cordon fibros, care face legătura între palmă și degete, cel mai des cu degetul inelar. În cele din urmă, va fi imposibilă poziționarea palmei pe o suprafață dreaptă, cum ar fi masa.

Dezvoltarea acestui cordon fibros poate afecta activitățile zilnice, cum ar fi ridicarea unor obiecte cu mâna, punerea de mănuși pe mâini sau spălatul pe mâini, făcându-le dificile sau chiar imposibile.
Dacă problemele cauzate de Maladia Dupuytren se agravează, se poate alege ca tratament intervenția chirurgicală, pentru a elimina contractura degetelor. După intervenție, se practică exerciții fizice pentru restabilirea funcționalității mâinii. Boala poate să reapară după tratamentul chirurgical în multe cazuri, de aceea poate fi nevoie de o nouă intervenție pentru menținerea funcției mâinii.