Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

medicină estetică timișoara

Alte intervenții

clinica Medcom, dr. Raul Chioibaș, recuperare în 24 de ore, intervenții estetice fără sângerare, operații estetice fără dureri, Cura chirurgicală a chistului sebaceu, riscuri minime, Cura chirurgicală a chistului sinovial, Excizia chirurgicală a tatuajelor, Excizia cicatricilor, Leziuni nervoase la nivelul mâinii, Maladia Dupuytren, Plăgi ale mâinii, Repararea primară/secundară a tendoanelor mâinii

Cura chirurgicală a chistului sinovial

Chisturile sinoviale sunt noduli care apar destul de frecvent la mână și încheieturi, în zona articulațiilor sau tendoanelor. Localizările cele mai frecvente sunt pe ambele fețe ale articulației pumnului, fața palmară a bazei degetelor, fața dorsală a vârfului degetelor și în dreptul ultimei articulații a degetului. Chistul sinovial este asemănător cu un mic balon, fiind umplut cu un lichid clar sau cu un gel. Chistul își poate schimba dimensiunile sau poate chiar să dispară complet și poate fi dureros sau nu. Chisturile sinoviale nu sunt formațiuni maligne și nu se dezvoltă în alte zone ale organismului, dar unele persoane pot prezenta formațiuni de acest gen cu localizări multiple.

Cauzele apariției chistului sinovial

Cauza chisturilor sinoviale este necunoscută, deși se pot în cazul în care există și iritații articulare sau de tendon sau din cauza unor modificări mecanice. Chisturile sinoviale pot să apară la orice vârstă.

Tratamentul chistului sinovial

În multe cazuri, chistul sinovial se poate trata și nechirurgical. Uneori, chisturile sinoviale necesită doar o simplă observare, în special atunci când sunt nedureroase, pentru că pot dispărea spontan.  În cazul în care chistul devine dureros, limitează libertatea de acțiune a mâinii sau este inestetic, există multe opțiuni terapeutice disponibile. Când metodele nechirurgicale nu reușesc să amelioreze simptomatologia, sau dacă chistul reapare, se indică tratamentul chirurgical. Intervenția chirurgicală presupune îndepărtarea chistului împreună cu o porțiune din capsula articulară sau teaca tendonului. În cazul chistului sinovial localizat la nivelul articulației pumnului, atât metoda tradițională deschisă, cât și cea artroscopică, dau rezultate bune.