Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

Media

Frumusetea sub control. Ghidul tau de frumusete faciala

Dr. Raul Chioibas

coperta-carte-frumusetea-sub-control

 

Frumusetea personala a devenit in timpurile noastre un atribut foarte important in viata  sociala. Femeia moderna cauta o imagine imaculata si in consecinta metodele de infrumusetare castiga tot mai mult teren in optiunile fiecareia. Deasemeni acceptarea urmelor de imbatranire nu mai este un ”must” ci devine pur si simplu o optiune proprie.

Interesul tot mai mare al femeilor pentru tehnicile de infrumusetare fie ele chirurgicale sau doar cosmetice au facut ca ”industria frumusetii” sa cunoasca un avant puternic in ultimii ani. Nu mai exista acum nici o revista pentru femei in care sa nu existe cel putin un articol referitor la noi tehnici de infrumusetare si reclame cu produse pentru infrumusetare sau centre medicale de chirurgie sau medicina cosmetica.

Avantul crescut al acestei ”industrii a frumusetii” si mediatizarea agresiva fac insa ca aparitia a noi si noi produse si tehnici sa creeze confuzii in randul femeilor dar uneori si al medicilor. Deasemeni, canalele de publicitate nu sunt intotdeauna exacte in ceea ce priveste descrierea anumitor proceduri de infrumusetare putand duce in eroare cititoarele.

Aceasta carte a fost gandita ca un ghid practic care va ajuta pe oricare dintre cititoare sa-si poata face o autoanaliza pertinenta a propriilor structuri faciale in asa fel incat sa fie informata asupra posibilitatilor si limitelor care exista pentru infrumusetarea propriului chip dar si asupra metodelor de preventie si ”stergere a urmelor”  imbatranirii. Atunci cand se prezinta la medicul estetician pacienta este pe deplin informata, consultatia devine mult mai interactiva iar satisfactia pentru rezultatele obtinute creste considerabil.

Cartea este structurata in 10 capitole in care sunt dezbatute pe rand de la conceptul de frumusete, fenomenul de imbatrnire, tehnici de infrumusetare pana la substratul psihologic care ne determina sa apelam la doctorii esteticieni pentru a beneficia de interventii de infrumusetare.

Primul capitol al cartii vorbeste despre frumusete si perceptia acesteia de-alungul istoriei. Sunt dezbatute atat aspectele subiective, de ordin sociotemporal cat si aspectele obiective, medicale, matematice care determina aprecierea unui chip ca fiind frumos sau urat. Se explica in amanunt trasaturile fetei care impreuna pot conjuga o fata frumoasa sau dimpotriva.

Finalul capitolului propune un algoritm de calcul al frumusetii in asa fel incat fiecare cititoare isi poate configura propriul scor de frumusete bazat pe trasaturile faciale proprii intr-o maniera simpla, rapida si concludenta.

Acest algoritm este gandit in primul rand ca o metoda usoara pentru ca fiecare cititoare sa-si poata autoevalua trasaturile faciale si pentru a putea decide in mod informat aspectele care suporta imbunatatiri estetice.

 

Capitolul II al cartii dezbate fenomenul de imbatranire,  punctand tabieturile principale care accelereaza acest proces  dar si sfaturi cu metode ce pot incetini imbatranirea.

Capitolul al III lea este dedicat ridurilor cu rele si cu bune. Este explicat mecanismul prin care acestea se produc, tratand in amanunt fiziologia fiecarui rid in parte. Acest capitol pregateste cititoarea pentru a intelege mai tarziu eficienta in tratamentul cu Botox pentru unele riduri sau cu substante de umplere (fillere) pentru altele.

Capitolul al IV lea este probabil cel mai plictisitor si cuprinde detalii de anatomie ale fetei. Este un capitol dedicat acelor cititoare care isi doresc sa inteleaga tot ceea ce se afla in spatele vitrinei si sunt curioase sa afle care sunt mecanismele care fac din esxpresia si mimica faciala cea mai puternica arma a femeii moderne. Explicatiile anatomice sunt insotite de numeroase poze care faciliteaza o intelegere facila a informatiilor etalate.

Cea de a doua parte a cartii descrie tratamentele de infrumusetare nechirurgicale .

Capitolul al V lea Totul despre Botox trateaza caracteristicile celei mai populare substante folosite in medicina estetica si anume toxina botulinica sau Botoxul dupa denumirea comerciala a acesteia.

Popularizarea extensiva a acestui produs  de multe ori facuta de persoane care nu sunt de specialitate duce in mod repetat la interpretarea eronata a eficientei si sferei de folosinta a acestuia.  Informatiile din acest capitol explica atat natura acestei substante, mecanismul ei de actiune cat si indicatiile si complicatiile substantei. Zonele in care Toxina botulinica este eficienta sunt explicate si exemplificate prin poze ”inainte” si  ”dupa ” ale pacientelor care au recurs la acest tratament.

Capitolul al VI lea prezinta un alt subiect ”hot” al medicinei moderne si anume fillerele sau substantele de umplere dupa cum s-ar traduce termenul englezesc. Explozia de produse de acest fel bulverseaza nu numai pacientele interesate de asemenea tratament e dar uneori si medicii. In esenta sunt cateva clase care categorisesc aceste produse in permanente, nepermanente si semipermanente aspecte dezbatute pe larg in acest capitol. Regiunile faciale in care substantele se folosesc sunt exemplificate prin imagini sugestive ale pacientelor ”inainte” si ”dupa”.

Capitolele VII si VIII vorbesc despre eficienta tratamentelor cu laser si a peelingurilor chimice ca alternative de tratament pentru intinerirea pielii.

Ultima parte a cartii este constituita din capitolele IX. Medicina estetica-realitate a secolului 21 si Capitolul X. Quizz.  Sunt specificate cateva tricuri pentru evaluarea profesionalismui medicului estetician inca de la prima consultatie si este dezbatut factorul  psihologic ce sta in spatele dorintei de a apela la interventii de infrumusetare faciala.

Finalul cartii cuprinde raspunsuri la cele mai frecvente intrebari si nedumeriri ale femeilor care privesc ca pe o optiune avantajoasa apelarea la servicii de infrumusetare faciala nechirurgicala.

Frumusetea este ca un puzzle iar pentru a o intelege trebuie intelese toate elementele acestui puzzle. Structurile fetei care coroborate pot intruchipa o fata frumoasa sau mai putin frumoasa sunt descrise in amanunt. Descrierile sunt insotite de ilustratii sugestive care fac si mai facila familiarizarea cu acest concept.

Aceasta carte incearca sa duca intelesul frumusetii si al fenomenului de imbatranire dincolo de abordarea lor artistica si explicarea acestora din punct de vedere al realitatii fizice. Deasemeni  se doreste a fi un abecedar al tehnicilor si claselor de produse folosite in procedurile de infrumusetare faciala nechirurgicala.